Zirkonyum estetik ve beyaz diş görünümüne sahip olmak isteyen hastalarımız tarafından sıklıkla tercih edilen bir kaplama çeşididir. Metal içermeyen Zirkonyum Diş Kaplama diş hekimleri tarafından da tercih edilir bir malzemedir. Dişin kendi dokusuna en uygun malzemedir. Bu sebeple uygulandığında doğal bir görünüm vermektedir. 

Sıcak ve soğuğa karşı duyarlı değildir, kullanıldığında dişlerde hassasiyet yaratmaz. Çok sağlam olan bu malzemenin kırılması ve çatlaması zordur. Bu sebeple uzun yıllar dayanıklıdır. Tüm bu özellikleri düşünüldüğünde en çok tercih edilen diş kaplama malzemelerinden bir tanesidir. Hastalar avantajlarının fazla olması nedeniyle bu kaplama yöntemini sıklıkla tercih etmektedir. Kliniğimizde yapılan uygulamalar tamamen kişiye özel olup hastalarımızın istekleri dikkate alınmaktadır. 

Zirkonyum Kaplamanın Avantajları Nelerdir?

Zirkonyum Diş Kaplama daha çok estetik amaç gütmek ile birlikte zaman zaman ayrık dişlerde, yıpranmış eski dolgularda, tel tedavisi gerektirmeyecek az çapraşık dişlerde de kullanılmaktadır. Avantajları ise oldukça fazladır. Zirkonyum Kaplama tıpkı sağlıklı diş minesinde olduğu gibi ışık geçirgenliğine sahiptir. Bu nedenle doğal bir görünümle birlikte oldukça estetik ve şık bir gülüş yaratmaktadır. Dişin doğal dokusuyla uyumlu olan malzeme diş etleri ile de son derece uyumludur. 

Diğer kaplama malzemeleri gibi metal içermediği için diş eti çekilmesi gibi sorunlara yol açmaz. Ayrıca metal bulunmayan malzemesi sayesinde alerjik bir durum yaratmaz. Ağızda koku veya tat değişikliğine neden olmaz. Zamanla sararma olmaz, çay, kahve gibi içecekler tüketilse de rengi ilk uygulandığı zaman nasılsa öyle kalır. Bakımı kolaydır, olması gerektiği gibi fırçalanır ve hekim tarafından kontrolleri uygulanır. Kontroller düzenli olarak yapılıp aksatılmadığı takdirde Zirkonyum Diş Kaplama ömürlük kullanılabilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?

Hekimlerimiz tarafından kişiye özel ölçüler alınır. Zirkonyum Diş Kaplama ağız yapısına uygun olarak laboratuvar ortamında hassasiyet ve titizlikle hazırlanır. Daha sonra hastanın dişleri küçültülür ve özel yapıştırıcılar ile dişe uyumu sağlanarak uygulanır. Hastanın kendi dişinden ayırt edilemeyecek kadar doğal bir görünüm yaratır. Zirkonyum diş kaplama gelişim dönemini tamamlayan 18-20 yaşın üstünde her hasta için uygulanmaktadır. Ortalama olarak 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanmaktadır. Kliniğimizde hijyen kurallarına ve hasta memnuniyetine son derece önem verilmektedir. Tedavilerimiz alanında uzman diş hekimlerimiz tarafından tamamen kişiye özel hastanın istek ve arzuları dikkate alınarak yapılmaktadır.

Zirkonyum Diş Kaplama Neden Tercih Edilir?

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte eski tip porselen ve metal kaplama teknikleri yerini Zirkonyum Diş Kaplama yöntemine bırakmıştır. Son derece modern tekniklerle üretilen kaplama doğal diş yapısına en uygun yöntemdir. Diğer kaplama yöntemlerine göre daha doğal görüntü vermesi sebebiyle diş hekimleri tarafından tercih edilmektedir. 

Diğer yöntemler zaman zaman hastalarda alerjik durumlara neden olabilmektedir. Zirkonyum kaplamada ise neredeyse hiçbir zaman alerjik bir etkiye rastlanmamıştır. Uygulaması da diğer kaplama çeşitlerine göre pratiktir. Tüm olumlu özellikleri düşünüldüğünde ülkemizde de son zamanlarda sıklıkla tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir. Yaygınlaşmasıyla birlikte günümüzde gayet uygun fiyat aralıklarında uygulanması mümkün hale gelmiştir. Bu yönüyle de hem hastalarımız hem de diş hekimlerimiz tarafından tercih edilmektedir. 

Zirkonyum Diş Kaplama Fiyatları

Hekimler ve hastalar tarafından sıklıkla tercih edilen Zirkonyum Diş Kaplama uygulamasının fiyatları en fazla merak edilen konulardan bir tanesidir. Fiyatlar kişiye uygun olarak uygulanacak tedavinin yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Her hastanın durumu farklı olmakla birlikte diş etlerinde problem varsa önce tedavi uygulanmalıdır. Bu uygulama yapılırken seçilecek olan klinik son derece önemlidir. Kliniğimizde çalışan hekimler alanında uzman olup son derece kaliteli malzemelerden faydalanmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular
İletişim Formu