Ortodontik tedavi, diş çene ve yüz kemiklerinin düzeltilmesi için yapılan ve çapraşık dişlerin düzeltilmesi konusunda oldukça etkili olan tedavi süreçlerinin başında gelmektedir. Genel itibariyle ortodontik problemlerin düzeltilmesinde oldukça fayda sağlayan ve dişlerin doğru şekilde hizalanmasına yardımcı olan tedavi yöntemlerinden biridir. Bunun yanında çene bozuklukları ve estetik görüntü güzelliği içinde oldukça fayda sağlayan bu tedavi yöntemleri, hastaların sağlık sorunlarının iyileştirilmesini sağlamak için uygulanır.
Ortodontik tedavi, sabit braketlerin dişlere uygulanması yada hareketli cihazlarla yapılabilir. Bu tedavi süreçleri kişilerin ihtiyaçlarına göre farklılık gösteren tedavilerin başında gelmektedir. Bu tedavi yöntemlerinin pek çok farklı amacı bulunmaktadır. İşte ortodontik tedavisinin en bilinen amaçları su şekildedir;
Yukarıda yer alan bu gibi amaçlarla tercih edilen ortodontik tedavi yöntemleri oldukça faydalı ve sağlıklı sonuçlar vermektedir.
Ortodontik tedavi yaptırmak isteyen pek çok hasta ilk olarak ortodonti ne demek sorusuna net bir cevap almak ister. Ortodonti, çene ve yüz kemiklerinin düzgün bir biçimde hizalanmasına olanak tanıyan diş hekimliği dalıdır. Erken yaşlardan itibaren uygulanabilen ortodontik tedavi, dişlerin ve çenenin estetik bir şıklık açısından en iyi duruma getirilmesine yönelik gerçekleştirilmektedir.
Ortodontinin kapsamış olduğu pek çok tedavi konusu bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri;
Yukarıdaki bu konular konusunda oldukça başarı sağlayan ortodontik tedavi yöntemleri ve diş hekimliği dalı, kişilerin hayat kalitesini bir hayli arttırmaktadır. Sizlerde iyi ve kaliteli bir ortodontik tedavi ve ortodonti hizmeti almak istiyorsanız, Modern Klinik web sitemizi ziyaret edebilir böylece uzman ekibimiz ile iletişime geçerek, bu tedavi yöntemi konusunda gerekli bilgileri edinebilirsiniz.
Aynı zamanda alanında profesyonel hekimlerimiz sayesinde, ortodontik tedavi sürecinizi sağlıklı şekilde tamamlayabilirsiniz.
Ortodontik tedavi yöntemleri, dişin ve çenenin oldukça düzgün ve estetik şekilde hizalanmasına olanak tanıyan uygulamaların başında gelmektedir. Bu tedavi yöntemleri, kişiye özel olarak planlanır ve genel itibariyle braket ve hareketli cihazlar kullanılarak gerçekleştirilir. Ortodontik tedavi süreçleri genel itibariyle birkaç farklı aşamadan geçerek tamamlanmaktadır. Bu aşamalar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak en belirgin ve standart aşamalar şu şekildedir;
Değerlendirme ve Tanı
Bu aşama, ortodontik tedavi için kullanılan ilk aşamadır. Bu tedavi yöntemlerinde değerlendirme ve tanı aşamasında kişilerin genel ağız muayeneleri, gerekli röntgen görüntüleri, diş modelleri ve son olarak tedavi planları yer almaktadır. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra tedavi süreci için bir diğer aşamaya geçilmektedir.
Ortodontik Cihaz Belirlenmesi
Belirlenmiş olan tedavi planına göre pek çok farklı ortodontik cihazlar kullanılabilmektedir. Bu tedavi yöntemlerinde sıklıkla tercih edilen cihazlar ise şu şekildedir;
Braketler yani şeffaf plaklar dişlere sabitlenir. Braketler, dişleri hareket ettirebilmek adına bir tel aracılığı ile birbirine bağlanır. Ancak bu tellerin belirli bir zaman dilimi içerisinde düzenli olarak ayarlanması gerekir. Bunun yanında metal braketler, seramik braketler ve şeffaf braketler ve diş telleri ortodonti tedavisi süresince tercih edilebilecek yöntemlerin başında gelmektedir.
Aynı zamanda hareketli ortodontik cihazlar, implant destekli ortodontik tedavide tercih edilecek yöntemlerin başında gelmektedir. Bu aşamalardan sonra tedavi süreci, düzenli kontrol, tedavi sonrası retansiyon, diş bakımı ve hijyeni aynı zamanda tedavi sonrasındaki sonuçlar gibi pek çok aşama ile ortodontik tedavi süreci tamamlanmaktadır.
Bu tedavi yönteminin belirli bir yaş sınırı yoktur. Ancak bu tedavi için çene yapısının uygunluğu oldukça önemlidir. Ortodontik tedavi, çocuk ve yetişkin pek çok kişiye rahatlıkla uygulanabilecek tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir. Fakat tedavi süreci, kişinin yaşına ve ihtiyacınıza göre değişiklik göstermektedir.
Ortodonti tedavisinde çocuklar için en ideal yaş sınırı 7 ila 9'dur. Bu tedavi yöntemi yetişkinlerde ise, yaş sınırı olmaksızın rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Uygulanan ortodontik tedavi sonrasında dişlerin ve çenenin en doğru pozisyonda kalması ve uygulanan tedavinin en doğru sonucu vermesi için dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmaktadır. İşte ortodonti tedavi sonrası dikkat edilmesi gereken başlıca hususlar şu şekildedir;
Yukarıdaki bu hususlara dikkat ederek, ortodonti tedavisinde sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Sizlerde hem sağlıklı, hemde estetik bir ortodontik tedavi süreci geçirmek isterseniz, Modern Klinik olarak bizleri tercih edebilir, uzman ortodontistlerimiz sayesinde, sağlıklı ve estetik bir çene ve yüz hizalama tedavisi görebilirsiniz.
Ortodontik tedavide süreçler, kişisel ihtiyaç problem türü ve tedavi kullanılan cihazlara göre farklılık göstermektedir. Ancak ortodontik tedavide ortalama olarak bilinen zaman dilimi;
Tüm bunların yanında bilinmelidir ki bu tedavi süreçleri, kişilere aynı zamanda ihtiyaçlara göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle bu tedaviler için tam olarak net bir zaman vermek mümkün değildir. Buna uzman hekim muayenesi ile en doğru şekilde karar verilecektir. Sizde ortodontik tedavi için net bir süre bilgisi edinmek aynı zamanda en sağlıklı tedavi süreci konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden Modern Klinik ile iletişime geçebilir, en sağlıklı ortodontik tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Hem ortodontist, hemde diş hekimi diş sağlığı ile ilgilenen sağlık uzmanlarıdır. Ancak her ikisi arasındaki en belirgin farklar aldıkları eğitim ve uzmanlık alanlarıdır. Bu iki sağlık uzmanının uzmanlık alanları ve tedavi yöntemleri arasında oldukça belirgin farklar bulunmaktadır. İşte bu iki uzman arasındaki en belirgin farklar;
Yukarıdaki bu farkların yanı sıra bu iki uzmanlık gerektiren alanın farklı pek çok farklı yönü bulunmaktadır. Bunlar uyguladıkları tedavilerin karmaşıklığı, hedefleri ve amaçları aynı zamanda işbirliği ve yönlendirmeleri olarak bilinmektedir.